Deze koptelefoon heb ik voor een week mogen uitproberen en wat was het een verassing. Voor deze review kende ik Denon vooral van Bluetooth-speakers zoals Denon Heos 7 en Denon Envaya DSB-200.

SOLIDE

Op het eerste gezicht ziet de koptelefoon eruit als een elegante maar fragiele on-ear koptelefoon en vooral daardoor verwachtte ik er niet al teveel van. Maar gelukkig, niets was minder waar. Ondanks dat de koptelefoon slechts 195 gram weegt voelt hij erg solide aan.

De solide indruk wordt deels ondersteund door het ontbreken van nieuwe technische snufjes zoals Bluetooth (wat je misschien wel zou verwachten van een specialist in Bluetooth speakers etc.), maar het ontbreken van dergelijke functies worden ruimschoots gecompenseerd door het kraakheldere geluid.

GELUID

Natuurlijk is het bij het gebruik van een dergelijke koptelefoon beter om muziek uit te kiezen met een hogere bitsnelheid dan 320 kb/ps, maar zelfs als je streamt via Spotify of Deezer is het verschil te horen. Bij het gebruik van ongecomprimeerde geluidsbestanden (FLAC) komt de koptelefoon natuurlijk pas echt tot zijn recht, de instrumenten waarvan je niet eens wist dat zij werden gebruikt zijn nu duidelijk te horen.

APP

Voor de echte ‘audiophile’ die niet snel genoeg neemt met wat hem geboden word, is er ook nog een app beschikbaar om het geluid nog verder af te stellen. Naast zelf de vingers aan de schuiven te zetten is het ook mogelijk om de verschillende presets te gebruiken, mocht je de perfecte afstelling hebben gevonden, dan kun je deze gemakkelijk opslaan om hem later weer terug te vinden.
De app biedt ook de optie om radiostations te beluisteren, helaas heb ik deze functie niet goed kunnen testen aangezien ik telkens dezelfde foutmelding te zien kreeg.

ON-EAR

Bij een on-ear koptelefoon kreeg ik altijd snel het idee dat het omgevingsgeluid niet goed afgesloten zou worden, maar dat is bij de Denon AH-MM300 goed geregeld. Bovendien zitten de oorkussens erg lekker en klemt het geheel goed, zonder de enorm warme oren zoals bij een over-ear koptelefoon. Dit komt voornamelijk doordat de kussens niet enorm groot zijn.

head1

PRIJS

De prijs deed mij in eerste instantie lichtelijk schrikken, dat was voordat ik hem voor het eerst op had gehad. De koptelefoon ligt wat betreft prijsklasse boven wat ik normaal gesproken voor een koptelefoon over heb. Hij is momenteel verkrijgbaar vanaf 199 euro.

SPECIFICATIES

Prijs
Verkrijgbaar vanaf €199
Kleur
Zwart
Type

On-ear
Impedantie
32Ω
Gevoeligheid
96 dB/mW
Maximale ingang
1.000 mW
Frequentie
10Hz-40KHz
Gewicht
195 gram