Oke oke, niets moet, laten we dat voorop stellen. Maar bikerboots (nee, geen bierboots lieve Macbook) zijn wel dé laarsjes voor het najaar als je het mij vraagt. Een beetje vergelijkbaar met de witte sneakers in het voorjaar: iedere keer dat je ze draagt ben je weer verliefd. Ik mag zeker niet zeggen dat het de kwaliteit van je leven verhoogt he? Ik doe het toch.

Bikerboots, ook wel bekend als motorlaarsjes, gaan al een paar jaar mee en dat brengt ons meteen bij het eerste punt waarom deze schoenen onmisbaar zijn: het zijn klassiekers. Als je voor een beetje kwaliteit gaat, kun je ze het jaar daarop en ja hoogstwaarschijnlijk ook het jaar daarop, gewoon weer uit de kast pakken. Maar er zijn meer redenen waarom deze schoenen bij je garderobe horen:

1. Match made in heaven

Er zijn maar weinig schoenen die je zo goed met alles kunt combineren als de bikerboots. Of je ze nu draagt met een short en blote benen, een jeans of een rokje met panty; dit paar laat je nooit in de steek. En dus zouden we deze schoenen alleen al moeten hebben vanwege de veelzijdigheid, het hele jaar door.

2. De stoere chick in jou

Iedere outfit kan wel een kleine rock ‘n roll touch gebruiken. De bikerboots zijn hier uitermate geschikt voor vanwege hun stoere voorkomen en halen op een subtiele manier de stoere kant in jou naar boven.

3. Gemak dient de mens

Eerlijk is eerlijk: pumps zijn mooi. Maar we leven in een land als Nederland waar het regelmatig regent en de temperatuur flink kan dalen. Aangezien een slimme meid ook op dit soort weer is voorbereid, kun je je maar beter verstandig aankleden. En dat doe je met bikerboots! Geen natte voeten, geen zwikkende enkels, geen blaren op je hak en zeg ook meteen maar dag tegen bibberende voeten.

 

biker boots

Laarsjes Ziengs 119,95 | Jeans + velvet top Bershka | Jas + tas H&M | Lange blazer Primark

Benieuwd welke trend echt onmisbaar is de koude wintermaanden? Je leest het hier!